-
- زمان پخت
- 240 دقیقه
-
- برای
- 4 نفر
-
مواد لازم برای چلو گوشت مجلسی
-
- گوشت ماهیچه یا گردن گوسفند 1 کیلوگرم
- برنج 4 پیمانه
- آب 3 پیمانه
- پیاز 1 عدد بزرگ
- زعفران آب شده 2 قاشق غذاخوری
- دارچین نصف قاشق غذا خوری
- برگ بو 4 عدد
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی
مرحله اول: پختن گوشت
۱- ابتدا پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن داغ بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
۲- گوشت ها را که از قبل پاک کرده و شسته اید، داخل پیاز های طلایی شده قرار دهید و آن ها را تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. ادویه های مورد نظر خود برای چلو گوشت از جمله فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و آن را هم بزنید تا جذب گوشت شود.
۳- دو سه پیمانه آب جوش داخل قابلمه گوشت بریزید. اگر از برگ بو استفاده می کنید آن را در این مرحله به همراه آب داخل قابلمه بیندازید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
۴- بعد از آن که حدود ۲ ساعت از پخت گوشت گذشت، به آن نمک اضافه کنید و مجددا اجازه دهید گوشت بپزد. توجه کنید که پخت گوشت چلو گوشت خیلی اهمیت دارد و باید حتماً به خوبی پخته و خوش خوراک شود.
۵- مقداری زعفران دم کنید. سپس به آن کمی دارچین اضافه کنید، آن را خوب مخلوط کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه با هم دم بکشند. بعد آن ها را به گوشت اضافه کنید، آن را کمی هم بزنید و مجددا در قابلمه را ببندید تا همچنان بپزد.
مرحله دوم: درست کردن چلو
توجه کنید در حین پختن گوشت شما باید چلوی آن را نیز آماده کنید:
۱- یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید، داخل آن کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
۲- در این مرحله از پخت چلو گوشت، برنج را که از قبل شسته و با نمک خیس کرده اید به آب در حال جوش اضافه کنید، آن را هم بزنید و اجازه دهید با حرارت زیاد بجوشد.
۳- بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه جوشیدن برنج، یک دانه برنج بردارید و مطمئن شوید که کمی پخته است. حالا می توانید آن را آبکش کنید.
۴- بعد از آبکش برنج، قابلمه را با آب بشویید و روی حرارت قرار دهید. کف آن کمی روغن بریزید و ته دیگ نان یا سیب زمینی را داخل آن قرار دهید. سپس برنج آبکش شده را روی ته دیگ ها بریزید و در انتها چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد. در قابلمه را بگذارید و ابتدا با حرارت زیاد و بعد با حرارت کم اجازه دهید برنج بپزد. در صورت تمایل می توانید روغن حیوانی یا کره نیز به آن اضافه کنید تا عطر و طعم ویژه ای به برنج بدهد.
بعد از آن که برنج آماده شده آن را در دیس بکشید به همراه گوشت سرو کنید. می توانید از سبزی خوردن، پیاز و ترشی در کنار چلو گوشت استفاده کنید و به آن جلوه ی سنتی بدهید.
نکات کلیدی طرز تهیه چلو گوشت مجلسی
– هرگز در مرحله ی اول تفت دادن گوشت به آن نمک نزنید. چون باعث می شود گوشت شما دیرتر بپزد.
– اگر احساس کردید گوشت پخته اما همچنان در قابلمه آب وجود دارد، کمی حرارت را بیشتر کنید و کمی در قابلمه را باز بگذارید تا آب آن بخار شود.
– بعد از اضافه کردن برنج به آب جوش، کمی از آب برنج بچشید. اگر نیاز به نمک بیشتر داشت کمی دیگر به آن نمک اضافه کنید.
– اگر می خواهید گوشت شما زودتر بپزد می توانید از زودپز استفاده کنید.
– در صورت تمایل می توانید کمی رب سرخ کنید و به گوشت اضافه کنید.
– می توانید به چلو کمی شوید هم اضافه کنید.
– اگر آب گوشت باقی ماند، آن را در کاسه ای جداگانه به همراه چلو گوشت سرور کنید.