ترشی لیمو

ترشی لیمو یكی از كنار غذا های متعارف در شمار زیادی از نقاط دنیا از آمریكای جنوبی گرفته تا هندوستان هست. در كشور هند این ترشی با ادویه‌جات گوناگون در مناطق گوناگون از پنجاب در شمال گرفته تا سواحل جنوبی بـه شكل‌های متنوعی تهیه و مورد بهره گیری قرار می گیرد. امروز با هم یک نوع ترشی لیموی هندی را یاد میگیریم;

مواد مورد نیاز

شش شماره لیموی آب‌دار
یك چهارم فنجان نمك
نصف قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه
سه قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز «چیلی»
یك قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله
یك چهارم فنجان روغن كنجد
یك قاشق چای‌خوری دانه خردل
نصف قاشق چای‌خوری دانه آنغوزه «درصورت دسترسی»

شیوه حاضر‌سازی

1. دانه شنبلیله را بو داده و سپس كوبیده و بـه‌صورت پودر درآورید.

2. لیموها را شسته و مفید خشك كنید. هر لیمو را بـه هشت قسمت بریده و تقسیم كنید. تا آنجایی كه میتوانید هسته‌های آن را جدا كرده و دور بریزید. نمك و زردچوبه را بـه لیموها افزوده و مفید هم بزنید. محتوی مذكور را بـه‌مدت سه روز در یك مكان خنك در یك ظرف سربسته نگاه داشته و روزی یك‌بار آن‌ را با یك قاشق بـه خوبی هم بزنید.

3. روز چهارم روغن را در یك ماهیتابه داغ كرده و دانه خردل و آنغوزه را بـه آن بیفزایید. هنگامی كه دانه‌های آنغوزه شروع بـه تركیدن كردند لیمو را بـه آن افزوده كرده و بگذارید تا مایع تبخیر شده و یك مخلوط غلیظ بـه‌دست‌ آید.

4. پودر چیلی را افزوده و چند دقیقه دیگر بـه پخت ادامه داده تا بوی فلفل خام از بین برود.

5. پودر دانه شنبلیله را بیفزایید و مفید هم بزنید و شعله را خاموش و صبر كنید تا محتویات ظرف سرد شود.

6. بعد از حاضر شدن ترشی میتوانید آن‌ را در یك شیشه تمیز و سربسته در یخچال نگه داری كنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --