غذا های متعارف در كشور باستانی مصر بـه احتمال چندان مورد علاقه هر جهانگردی قرار می گیرند. امروز بـه یك غذای مصری بـه اسم دقه میپردازیم كه در واقع نوعی خوراك مخصوص این كشور بوده كه بـه شكلهای گوناگونی مورد بهره گیری قرار میگیرد. گاهی این خوراك را با نان می خورند و گاهی
از آن بـهعنوان كنار غذا بهره گیری میكنند. دقه مخلوطی از ادویه جات, خشكبار و سبزی ها خوشبو بوده كه حالتی كوبیده شده«نه كاملاً آسیاب و پودری» دارد و حتی امروزه در سرزمینهای دوری هم چون ایالات متحده و استرالیا طرفدارانی پیدا كرده و بـه صورت صنعتی در بستهبندیهای حاضر و در چندین نوع مزه گوناگون عرضه می شود.
مواد لازم
نصف فنجان كنجد خام
یك سوم فنجان دانه گشنیز
دو قاشق غذاخوری دانه زیره
دو قاشق غذاخوری پودر فلفل سیاه
یك قاشق چایخوری نمك
انواع سبزی ها خشك بـه میزان لازم «مرزنجوش, نعناع و آویشن»
یك فنجان بادام خام
فلفل قرمز پوسته شده «اختیاری»
شیوه حاضرسازی
1. بادام را بو دهید. برای این كار قابلمهاي را داغ كنید و بادام را درون كاغذ مخصوص شیرینیپزی ریخته و در قابلمه حرارت دهید و دائم آن را هم بزنید كه حرارت بـهطور یكنواخت بـه همه ی جای آن برسد. پس از آن بادام را كنار گذاشته تا سرد شود.
2. یك ماهیتابه خشک را حرارت دهید و كنجد را درون آن بریزید و آن را حرارت دهید تا بـه رنگ طلایی درآید. كنجد را خارج كنید و در همان ماهیتابه دانههای گشنیز و زیره را ریخته و تفت دهید تا شروع بـه تركیدن كنند. آنوقت آن ها را نیز از ماهیتابه خارج كنید. توجه كنید كه در تمام این مراحل باید ماهیتابه را حركت دهید تا دانهها مفید زیر و رو شوند.
3. كنجد و دانهها را در یك مخلوطكن برقی آسیاب كنید.
4. سپس بادام را آسیاب و همه ی ي مواد آسیاب شده را با هم مخلوط كنید.
5. سبزیهای خشك, نمك و فلفل را بـه آن افزوده و مفید هم بزنید.
6. برای صرف دقه می توانید روغن زیتون یا روغن آووكادو بخرید و نان را ابتدا در روغن بزنید و سپس بـه دقه بمالید و سپس نوش جان كنید.
حتی میتوانید آن را با ماست مصرف كنید.