صفحه اصلی / آموزش آشپزی / دستور پخت خوراک ماهی

دستور پخت خوراک ماهی

خوراک ماهی

زمان آماده سازی 30 دقیقه

زمان پخت 70 دقیقه

مواد لازم برای خوراک ماهی برای6 نفر

فیله ماهی سفید 1 کیلوگرم
پیاز بزرگ 2 عدد
هویج 3 تا 4 عدد
فلفل دلمه ای درشت 1 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
روغن 3 تا 4 قاشق غذاخوری
سیر 3 تا 5 حبه
جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
سس مایونز 1 تا 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)

خوراک ماهی یکی از آبدارترین و خوشمزه ترین غذاهایی که می تونید با ماهی درست کنید. قطعا این غذا خیلی بهتر از انواع سرخ کرده یا کبابی ماهی که اکثر مواقع برای خیلیها سفت و خشک هستند. تکه های ماهی سفید که توی لایه های پیاز، هویج، کرفس، سیر تازه و .. قرار گرفتند و مزه اونها رو جذب کردند، به نظر من که خیلی اشتهاآوره و بی نظیره. ما این دستور رو با استفاده از ماهی سفید عنوان می کنیم اما شما از هر نواع ماهی مثل تیلاپیا، هامور، سنگسر، شیر، غدر و … می تونید استفاده کنید.

با درست کردن این غذا شما ترکیبی از مزه های بی نظیر رو در یک ظرف دارید. یه ماهی نرم و آبدار که قطعا باب دندون همه است. قبلا غذاهای دریایی دیگه مثل ماهی حسون یا ماهی سرخ شده هم آموزش داده شده اما اونها قدری سوخاری هستند و اگه شما ماهی رو نرم دوست دارید حتما باید این خوراک ماهی رو امتحان کنید. شما می تونید تمام تدارکات این غذا رو از قبل انجام بدید و فقط نزدیک شام اون رو بپزید، از این لحاظ میشه گفت این خوراک برای روزهای شلوغ کاملا مناسبه؛ البته به شرط اونکه هویج و سیر رنده شده، کرفس و جعفری خرد شده و … رو آماده داشته باشید. ضمنا می تونید توی این خوراک ماهی از ادویه غذاهای دریایی استفاده کنید و به معنای واقعی طعمش رو بی نظیر کنید.

طرز تهیه خوراک ماهی

مرحله اول: ماهی را تفت دهید.

فیله ماهی را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و با استفاده از حوله کاغذی رطوبت اضافی آن را بگیرید. مقدار نمک، فلفل سیاه و هر نوع ادویه ای که دوست دارید روی آن بپاشید. در یک تابه نچسب حدود 1 قاشق روغن بریزید و وقتی گرم شد ماهی ها را داخل آن قرار دهید. هر طرف ماهی را حدود 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید، در واقع مرکز ماهی باید خام باقی بماند. وقتی تمام ماهی ها را سرخ کردید آنها را به ظرفی دیگر منتقل کرده و کنار بگذارید.

مرحله دوم: سبزیجات را آماده کنید.

هنگامی که ماهی ها در حال سرخ شدن هستند هویج ها را رنده کنید. هسته های گوجه را در بیاورید و نگینی خرد کنید (گوجه را رنده یا میکس نیز می توانید بکنید) . فلفل دلمه ای را نیز به شکل نوارهای باریک برش بزنید. پیازها را خلالی و سیرها را له کنید. کرفس ها را نیز خیلی نازک برش بزنید. اگر گوجه فرنگی تازه در اختیار ندارید می توانید از سس گوجه یا پوره های آماده استفاده کنید.

مرحله سوم: سبریجات را تفت دهید.

فر را روشن کنید و روی درجه حرارت 350 فارنهایت (175 سانتی گراد) قرار دهید. یک قاشق دیگر روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید و هویج پیاز و کرفس را به آن بیفزایید، نمک و فلفل را نیز بریزید تا سبزیجات مزه دار شوند. 5 تا 7 دقیقه آنها را بپزید تا سبزیجات نرم شوند. در ادامه فلفل دلمه ای، سیر و گوجه را نیز به محتویات ماهی تابه اضافه کنید. در این مرحله می توانید از هر نوع چاشنی دلخواه مانند ادویه غذاهای دریایی، سبزیجات خشک و … برای سس خوراک ماهی استفاده کنید، حتی می توانید مقدار بیشتری فلفل بزنید. این مواد را 8 تا 10 دقیقه دیگر بپزید. وقتی شعله را خاموش کردید جعفری تازه را نیز به سس اضافه کنید.

مرحله چهارم: خوراک ماهی را برای پخت آماده کنید.

در یک ظرف مناسب نیمی از سبزیجات را بریزید، سپس قطعات ماهی را روی آن بچینید. با استفاده از سبزیجات باقی مانده روی ماهی را کاملا بپوشانید، در پایان یک لایه سس مایونز نیز روی آنها بکشید (استفاده از مایونز اختیاری است اما لطافت خوبی به غذا می دهد). روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر قرار دهید. از آنجا که ماهی و سبزیجات از قبل پخته شده اند آماده شدن این غذا چندان طول نمی کشد.

نکات کلیدی برای تهیه خوراک ماهی

– به جای سس مایونز از خامه ترش یا ماست چکیده نیز می توانید استفاده کنید.

– روغن هایی مانند روغن هسته انگور، آووکادو، آفتابگردان، زیتون و روغن کنجد برای این خوراک قابل استفاده هستند.

– از شوید یا ریحان می توانید در کنار جعفری یا به عنوان جایگزین آن در خوراک ماهی استفاده کنید.

– می توانید تمام کارهای آماده سازی را از قبل انجام داده و ماهی و سبزیجات را در ظرف پخت در یخچال نگهداری کنید. در این حالت ماهی باید مقدار بیشتری در فر بماند، حدود 40 تا 50 دقیقه کافی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --