-
- زمان پخت
- 15 دقیقه
-
- برای
- 4
-
مواد لازم برای شیرینی چرخی قزوینی
-
- آرد قنادی 125 گرم
- آرد برنج (الک حریر کرده) 125 گرم
- روغن جامد 95 گرم
- پودر قند 90 گرم
- ماست 38 گرم
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- بیکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- زعفران غلیظ دم کرده به مقدار لازم
- هل ۱/۴ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه شیرینی چرخی قزوینی
۱- ابتدا پودر شکر (پودر قند) و روغن را حدود ۵ دقیقه با همزن بزنید تا پفکی و سبک شود و رنگ آن به رنگ کرم تغییر کند.
۲- زرده های تخم مرغ، زعفران، هل و گلاب را به مواد اضافه کرده و حدود ۱ دقیقه هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
۳- ماست و بیکینگ پودر را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کنید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس آن ها را به مواد شیرینی اضافه کنید و کمی هم بزنید.
۴- آردها را با هم مخلوط کرده و الک کنید. در مرحله ی آخر آن ها را به مواد اضافه کرده و با یک قاشق و یا با استفاده از انگشتان دستتان مواد را هم بزنید تا خمیری به دست آید.
۵- روی خمیر به دست آمده را بپوشانید یا آن را داخل کیسه بگذارید، به مدت ۶ ساعت در دمای محیط (ترجیحا خنک) قرار دهید و اجازه دهید استراحت کند.
۶- اگر چرخ و ماسوره داشید خمیر را از آن رد کنید. خمیر را داخل چرخ گوشت بریزید، در خروجی آن یک تخته قرار دهید، بعد از خروج خمیر آن را با استفاده از چاقو به قطعات مناسب تقسیم کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه شیرینی چرخی
– از روغن با کیفیت استفاده کنید. روغن نامناسب شیرینی را خراب می کند. می توانید از روغن صاف قنادی نیز به جای روغن جامد استفاده کنید.
– برای چرخ کردن خمیر می توانید از چرخ گوشت برقی و یا چرخ گوشت دستی استفاده کنید. اگر چرخ گوشت ندارید می توانید از قالب دلخواه و یا قیف و ماسوره استفاده کنید. برای قالب زدن خمیر، آن را بین دو ورق کاغذ روغنی با استفاده از ورنه باز کنید و با استفاده از کاتر برش، قالب بزنید.
– اگر تعدادی از قطعات خمیر به شکل دلخواهتان در نمیامد، مجددا آن ها را داخل چرخ گوشت بریزید و دوباره چرخ کنید.
– برای تزیین شیرینی چرخی می توانید از خرفه، پودر پسته و پودر نارگیل استفاده کنید.
– استراحت دادن به خمیر برای ری کردن آرد برنج است. اما آن را بیشتر از ۶ ساعت استراحت ندهید. چون بیکینگ پودر موجود در آن، خمیر را خراب می کند.
– اضافه کردن هل به مواد اولیه شیرینی چرخی دلخواه است. اگر می خواهید رنگ شیرینی تان کدر نشود، می توانید هل را از مواد اولیه آن حذف کنید.
– خمیر را بیش از اندازه ورز ندهید چون به روغن می افتد و سفت می شود.
– حتما ۱۵ دقیقه قبل از آن که شیرینی ها را داخل فر قرار دهید، فر را گرم کنید.
– حتما آرد برنج و پودر قند را از حریر، و آرد را از الک رد کنید تا نرم شوند و شیرینی لطیف تری داشته باشید.
– بعد از اضافه کردن ماست به مواد، آن را زیاد هم نزنید تا ماست آب نیندازد.
– شیرینی چرخی را به صورت کاکائویی نیز درست می کنند. کافی است به مواد اولیه شیرینی کمی پودر کاکائو اضافه کنید.
– در بسیاری از دستورها در صورت اضافه کردن زعفران، هل و گلاب را حذف می کنند.
– ماندگاری شیرینی چرخی زیاد است و بهترین گزینه برای شرینی عید شما می باشد.
مرسی بابت مقالات کلاسه!