هود آشپزخانه و انواع آن

هود آشپزخانه از چند لحاظ قابل تفکیک و تقسیم بندی است از جمله:

شکل ساختار ظاهری

نوع کلید آن (روشن و خاموش شدگی)

نوع موتور

که به ترتیب در زیر مطالبی جهت آگاهی بیشتر مصرف کننده محترم ارائه می‌شود.

شکل ساختار ظاهری هود آشپزخانه:

از نظر ظاهری هودهای آشپزخانه عموماً به چهار دسته تقسیم می‌شوند؛

زیرکابینتی، تخت (flat)، شومینه‌‌‌ای، شیب‌دار (اُریب)

زیرکابینتی:

هودهایی هستند که کاملاً تخت بوده و فاقد صندوقی مخصوص موتور می‌باشند، یعنی موتورهای تعبیه شده در آنها نیز به صورت دو عدد موتور افقی جای گرفته و فضای موتورها در سطح افق و زیر سقف محفظه قالب هود نصب گردیده است. این هودها از اولین نوع تولیدی آنها در ایران محسوب می‌شود. هود زیرکابینتی معمولاً زیر یک کابینت کوچک نصب و محکم می‌گردد وخرطومی از فضای کابینت بالای سر هود عبور داده شده و به خروجی متصل می‌شود.

این هودها معمولاًدر انواع 3 دور و 4 دور در رنگهای متنوع سفید، مشکی، استیل، طرح چوب و قهوه‌‌ای تولید و روانه بازار ایران می‌گردد.

هود تخت یا flat:

نوعی هود شومینه‌‌ای است که دارای محفظه صندوقی، کاور و دیگر اجزاء هودها می‌باشد و تفاوتش تنها در تخت بودن منطقه مکش و فیلترهای آلومینیومی آنهاست. در واقع نوع تخت فاقد شیشه انحناداری است که در نوع شومینه‌‌ای موجود است.

هودهای تخت نیز در انواع 3 دور و 4 دور و به رنگهای سفید، مشکی و استیل در بازار ایران موجود است. این نوع هود به صورت کلیدی و لمسی (کنترلی) تولید می‌شود.

هود شومینه‌‌ای:

از پرمصرف‌ترین نوع هود می‌باشد که به دلیل شکل ظاهری آنها که شباهت فراوان به شومینه منازل دارد به این نام مشهور شده‌است. این نوع هود دارای شیشه‌‌ای منحنی شکل است که نمای زیبایی به هود می‌بخشد.

هودهای شومینه‌‌ای در انواع 3 دور و 4 دور و به رنگهای استیل، سفید، مشکی و به صورت کلیدی و لمسی (کنترلی) تولید می‌گردد.

هود شیب‌دار (اُریب):

نوعی از هود است که نمای ظاهری آن نسبت به سطح افق زاویه‌دار می‌باشد.این نوع هود در دهه اخیر با استقبال عمومی مواجه شده و به دلیل ساختار ظاهری زیبا و شکیل آن مخاطبان بیشتری را جذب نموده است.

هودهای شیب‌دار به صورت کلیدی، لمسی (کنترلی) و 3 دور و 4 دور موجود بوده و به رنگهای سفید، مشکی و در مواقعی از جنس استیل و برنج تولید گردیده است.

انواع هود آشپزخانه از لحاظ روشن و خاموش شدن آن:

هودها معمولاً به دو صورت روشن می‌شوند که به انواعِ کلیدی و لمسی (کنترل‌دار) معروفند.

در هودهای کلیدی، یکسری کلید در زیر یا بالای هود تعبیه شده که شامل قطع کن، دور1، دور 2، دور3 و دور4 و نیز کلید مخصوص روشن و خاموش کردن لامپ‌ها می‌باشد.

هودهای کلیدی بسیار ساده عمل نموده و از منظر هزینه‌ای نیز ارزانتر از نوع لمسی (کنترلی) می‌باشد.

هودهای لمسی (کنترلی)، هودهایی هستند که از طریق لمس نمودن قسمتی از شیشه هود که کلیدهای الکتریکی مخصوصی زیر آن تعبیه شده و یا از طریق دستگاه کنترل کوچکی روشن و خاموش می‌شوند.

این کنترل‌ها باطری خور بوده و از فواصل حداکثر 3 متر می‌تواند هود را روشن یا خاموش نماید. هزینه خرید، نصب و تعمیر این هودها به مراتب بالاتر از نوع کلیدی می‌باشد.

انواع هود آشپزخانه از لحاظ نوع دور موتور، محفظه و پروانه آن:

هودهای آشپزخانه عموماً با توانایی 3 و 4 دور ساخته می‌شوند و گاهی تک موتوره و دو موتوره تولید می‌گردند. هودها دارای قاب یا محفظه نگهدارنده مخصوص موتور هستند که از جنس فلز یا پلاستیک ویژه و محکم ساخته شده و نیز دارای نوع پروانه فلز یا پروانه پلاستیکی می‌باشند. اساساً هودهایی که با موتور فلز یا موتور پلاستیکی معروف شده‌اند، منظور همین قاب موتور و پروانه آنست نه قطعه الکتریکی آنها.

هود با پروانه و قاب فلزی نوع مقاوم‌تری در مقابل حرارت بوده اما وزن تمام شده محصول را بالاتر می‌برد. در مقابل هود با پروانه و قاب پلاستیکی در مقابل حرارت غیر متعارف ضعیف‌تر بوده اما محصولی سبک و بی صداتر را ایجاد می‌نماید.

یک دیدگاه برای " هود آشپزخانه و انواع آن " ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --