گاز رومیزی آشپزخانه و انواع آن

گازهای رومیزی آشپزخانه اساساً از چند لحاظ قابل تقسیم‌بندی و تفکیک است “ایمن سرویس” جهت اطلاع مصرف کننده محترم نکاتی را در ادامه مطرح می‌نماید امید که مفید واقع گردد.

گاز رومیزی آشپزخانه را می‌توان از لحاظ کلی به دو نوع شکل ساختار ظاهری و نحوه عملکرد تقسیم‌بندی نمود که هر کدام نیز دارای زیر شاخه‌هایی است.

  • گاز رو میزی از لحاظ جنس و شکل ساختاری و ظاهر آن

به دو دسته استیل و شیشه‌‌ای قابل تقسیم بوده و از لحاظ ابعاد و اندازه‌های آن نیز بسته به تعداد شعله از تک شعله تا 6 شعله (در بازار فعلی ایران) قابل تفکیک و شناسایی است.

  • گازهای رومیزی عموماً مستطیل شکل بوده و این نوع به لحاظ مصرف از عمومیت بیشتری برخوردار است. اما در عین حال تعدادی اشکال هندسی دیگر خصوصاً گازهای نیمه مدور و هلالی شکل نیز در تولید آنها در نظر گفته شده است.

گازهای مدور عموماً 3 و 4 شعله می باشند و برای افرادی که سلیقه‌های متفاوت دارند مناسب می‌باشد. گازهای شش شعله نیز کمی ابعاد بزرگتری نسبت به 5 شعله‌ها داشته و مناسب خانواه‌های پرجمعیت‌تر است.

گازهای رومیزی از نظر نوع جنس صفحه رویه آن همانطور که در بالا گفته شد به دو نوع استیل و شیشه‌‌ای قابل تقسیم است البته اخیراً گازهای سرامیکی خارجی نیز در بازار ایران راه یافته است.

گاز رومیزی شیشه‌‌ای از زیبایی بیشتر و جذابیت بالاتری نسبت به نوع استیل برخوردار بوده و قابلیت هارمونیک بالاتری با انواع رنگ کابینت آشپزخانه را داراست. نظافت و پاکیزه نمودن آن راحت‌تر بوده و به آسانی می درخشد.

در کنار زیبایی و ظرافت و انعطافی که گاز رومیزی شیشه‌‌ای چیدمان با محیط آشپزخانه داراست نقاط ضعفی هم دارد از جمله: احتمال شکستگی شیشه، احتمال خش‌پذیری و نیاز به احتیاط بالاتر در تعمیر و نگهداری آنها.

گاز رومیزی استیل در مقابل به دلیل جنس استیل مصرفی مقاوم بوده و از استحکام بیشتری نسبت به گازهای شیشه‌‌ای برخوردار است. تمیز نمودن و نظافت آن کمی سخت‌تر بوده، جرم و لکه‌های بیشتری را به خود جذب می‌نماید و پاک کننده‌های قویتری لازم دارد. گاز رومیزی استیل توان بالاتری برای تحمل وزن قابلمه‌های سنگین‌تر دارد. این نوع گاز به دلیل رنگ استیل خاص آن قابلیت هماهنگی و هارمونیک با انواع رنگ کابینت را ندارد.

  • گاز رومیزی از نظر نحوه عملکرد

از نظر نحوه عملکرد تقریباً همه گازهای رومیزی به یک شکل عمل می‌کنند. با فشردن ولوم تعبیه شده روی گاز میکروسوئیچ منقبض شده و تحت فشار وارده از طریق جعبه فندک و چینی فندک جرقه تولید می‌نماید و همزمان گاز آزاد شده مشتعل می‌گردد و گرمای حاصل باعث می‌شود ترموکوپل به اندازه کافی گرم شده، شعله اصطلاحاً بایستد.

اما نوعی گاز رومیزی هم تولید می‌شود که فاقد ترموکوپل است و بلافاصله پس از جرقه تولیدی از طریق چینی فندک گاز رومیزی روشن می‌شود که این نوع گاز رومیزی یک حُسن دارد و یک ضعف بزرگ!

ویژگی خوب ان روشن شدن سریع آنست زیرا نیازی به گرم شدن ترموکوپل برای نگه داشت شعله ندارد ولی این به خودی خود نقطه ضعف بزرگ آن نیز محسوب می‌شود زیرا چنانچه شعله به هر دلیلی خاموش شود گاز مصرفی قطع نمی‌گردد. در صورتیکه با وجود ترموکوپل چنانچه شعله مثلاً بر اثر سررفتن غذا، باد و … خاموش گردد گاز شهری بعد از چند ثانیه قطع می‌شود.

اساساً یکی از کارکردهای اصلی ترموکوپل و بوبین گازهای رومیزی نیز همین عملکرد است. از نظر نحوه عملکرد همچنان می‌توان به نوع دیگری از گازهای رومیزی اشاره نمود که از سیستم لمسی و برقی استفاده می‌کنند.

سیستمی که دیگر در آن ولوم به شکل معمول وجود ندارد و با لمس محل مخصوص گاز روشن می‌گردد.

“ایمن سرویس” با عنایت به تجربه مفید در تعمیر انواع گاز آشپزخانه پیشنهاد می‌نماید از گازهای رومیزی ترموکوپل دار استفاده نمائید.

یک دیدگاه برای " گاز رومیزی آشپزخانه و انواع آن " ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --