خوراك بادمجان ایتالیایی یا «ملانزانه پارمیجیانا» هم چون اکثر غذا های ایتالیایی سرشار از عطر خوش و مزههای بینظیر هست. تركیب پنیرهای لذیذ ایتالیایی با سیر و ادویهجات از مبانی آشپزی ایتالیایی بوده كه پیش از ورود بـه هر رستورانی در كوچههای شهر های قدیمی این دیار عطری خوش میپراكند و هر رهگذری را بـه سوی خود میكشاند.
مواد مورد نیاز برای 6-4 نفر
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و كمی اکثر برای انتهای كار
سه حبه سیر خردشده
سه شماره ساقه آویشن خشك
8شماره برگ مریمگلی خرد شده
سه قاشق غذاخوری شكر
1/5كیلوگرم گوجهفرنگی پوست گرفته و خرد شده
سه قاشق غذاخوری سركه
6 شماره بادمجان كه از جهت طولی باریك بریده شده باشند
100 گرم پنیر پارمزان رنده شده یا پودری
85 گرم پودر سوخاری سفید
50 گرم دانه كاج
250 گرم پنیر موزارلا كه بـه مكعبهای كوچك بریده شده باشند
یك قاشق چایخوری پودر ریحان خوشبو «ترجیحاً ریحان ایتالیایی»
نمك و فلفل بـه میزان لازم
شیوه حاضرسازی
1. در یك ماهیتابه بزرگ روغن را داغ كرده و سیر, آویشن و مریمگلی را بـه آن افزوده و برای چند دقیقه بـه خوبی سرخ كنید.
2. گوجهفرنگی, شكر, نمك و سركه را بـه آن افزوده و حدود 25-20 دقیقه بـه آرامی پخته تا مخلوط نسبتاً غلیظی بـهدست آید.
3. فر را روشن كرده و بگذارید تا گرم شود. دو طرف لایههای بادمجان را روغن زیتون مالیده و در كف سینی فر بچینید. بادمجانها را بـه اندازهاي در فر حرارت دهید كه خشك نشود. پس از طبخ بادمجانها سینی را از فر خارج كنید.
4. در كف یك ظرف كیك پزی مستطیل شكل بزرگ كمی از سس گوجهفرنگی حاضر شده را ریخته و آن را با حدود 25 گرم از پنیر پارمزان, پودر سوخاری و دانه كاج مخلوط كرده و كنار بگذارید.
5. بالای این مخلوط را با یك یا دو لایه بادمجان پركرده و در بین بادمجانها سس گوجهفرنگی, نمك, فلفل, ادویهجات و پنیرها را بریزید بـهطوریكه در بالای ظرف سس گوجهفرنگی قرار گیرد. اندکی از پودر سوخاری و پنیر را نیز روی این مخلوط بریزید.
6. شـما میتوانید این مخلوط را در فریزر 24 ساعت گذشته از حاضر كردن نهایی در یك ظرف در دار بگذارید یا اینكه بی درنگ آن را در فر یا روی گاز قرار دهید و حاضر كنید.
7. برای حاضر كردن نهایی آن درجه حرارت فر را روی دمای حدود 190 درجه سانتی گراد قرار دهید و حدود نیم ساعت آن را حرارت دهید تا روی آن رنگِ طلایی و حالت برشته پیدا كند.
آن را خارج و نوشِ جان كنید. پیش از مصرف میتوانید روی آن كمی پودر آویش برای تزیین و عطر اکثر بیفزایید.
سپاس از استفاده از زبان ساده.