همه ی آنچه باید درباره هود بدانید

برای این که هود آشپزخانه درست کار کند، باید از داخل و خارج تمیز شود. در ادامه مطلب به چند نکته درباره نحوه تمیز کردن هود اشاره می کنیم :

هود در آشپزخانه کاربردهای زیادی دارد. مهم ترین کار آن خارج کردن بو، دود و بخاری است که در هنگام آشپزی بلند می شود. به عبارت دیگر، هود گاز، رطوبت و چربی معلق در هوا را به بیرون از منزل می کشد و میزان رطوبت را در حد مناسبی ثابت نگاه می دارد. در عین حال، چربی و رطوبت روی سقف و دیوارها نمی نشیند و آشپزخانه برای مدت زمان بیشتری تمیز می ماند. اگر هود یا دستگاه هواکش در آشپزخانه نصب نباشد، افزایش رطوبت شرایط را برای رشد میکروب ها، قارچ ها و کپک ها فراهم می کند و سلامت اعضای خانواده را به خطر می اندازد

انواع هود

به طور کلی در حال حاضر دو نوع هود در بازار موجود است. هودهای تصفیه کننده و هودهای دارای خروجی هوا. هودهای تصفیه کننده، گردو‌غبار و بو را به داخل خود می کشد، ذرات معلق را تا حد ممکن از هوا می گیرد و دوباره هوای تصفیه شده را به آشپزخانه باز می گرداند. هود دارای خروجی هوا به یک کانال متصل شده است که گرد و غبار، چربی و بوی نامطبوع از طریق آن به بیرون فرستاده می شود. این هودها به دو شکل هودهای معمولی و شومینه ای در بازار موجود است. هودهای معمولی که نسل قدیمی هودها به حساب می آید، بالای اجاق گاز نصب می شود، کمی کوچک تر از ابعاد اجاق گاز است. به دیوار وصل می شود، اغلب زیر یک کابینت دیواری قرار دارد و به وسیله یک دریچه و کانال که در داخل دیوار تعبیه شده است، هوا را به داخل دریچه و از آن جا به پشت بام و خارج هدایت می کند. عیب این نوع هودها این است که به مرور زمان روی عایق بندی و رنگ سقف تاثیر می گذارد. هودهای شومینه ای بلندتر، بزرگ تر و به شکل قیف برعکس است. جنس این هودها از مس، فلزهای اکسید نشدنی یا دیگر فلزاتی است که در مقابل گرما بادوام هستند و به راحتی تمیز می شود. هواکش این هودها گاهی به دیوار و گاهی به سقف وصل می شود که نوع سقفی آن به هودهای جزیره ای معروف است و اطراف آن شیشه ای است.تمیز نگه داشتن آشپزخانه و وسایل آن به دلایل بهداشتی اهمیت زیادی دارد زیرا بیماری‌های زیادی از طریق وسایل موجود در آشپزخانه به فرد منتقل می شود
تجهیزات و وسایل تشکیل دهنده هود :
فیلترها :
تمامی هودها فیلتری دارد که مقدار زیادی از چربی و گرد و غباری را که گاهی وارد کانال هواکش می شود جذب می کند. اگر به هر دلیلی امکان نصب هواکش برای شما مقدور نیست، از فیلترهای زغالی استفاده کنید. این نوع فیلترها گرد و غبار و چربی را بهتر به خود جذب می کند و اگر چه به اندازه هودهای دارای هواکش موثر نیست اما به هر حال موجب پاک تر شدن هوای آشپزخانه می شود.
فیلترهای متالیک طول عمر زیادی دارد و اگر که همراه با فیلتر زغالی از آن استفاده شود بسیار کاربردی است. فیلترهای چربی فقط چربی را جذب می کند و فیلترهای زغالی بوی نامطبوع را جذب می کند ولی به تنهایی چندان کارآمد نیست.
لامپ :
تقریبا تمامی هودها مجهز به لامپی هالوژنی است که به شما کمک می کند اجاق گاز و غذایتان را بهتر ببینید.
حسگر :
برخی از هودها به حسگرهایی مجهز است که قدرت مکش هود را بر اساس مقدار آلودگی موجود در هوا تنظیم می کند.
کلید تنظیم کننده دور موتور :
هودها دارای سه سرعت است که میزان قدرت دور موتور را برحسب میزان آلودگی هوا تنظیم می کند. برای آنکه قدرت مکش یک هود را آزمایش کنید، کافی است یک برگ کاغذ یا تکه ای نخ را زیر آن قرار دهید.
مکان مناسب برای نصب
بهترین مکان برای نصب هود بالای اجاق گاز و در فاصله ۴۰ تا ۶۰ سانتی متری است. به همین دلیل به نظر می رسد هودهای معمولی کارآمدتر از نسل جدید هودهای شومینه ای و جزیره ای است.
روش پاک کردن هود
چنان چه گفته شد، تمیز نگه داشتن آشپزخانه و وسایل آن به دلایل بهداشتی اهمیت زیادی دارد . از آن جا که هود بوی دود، رطوبت و چربی اضافه را هنگام پخت غذا جذب می کند، فضای مناسبی برای رشد کپک ها و باکتری هاست. پس حداقل ماهی یک بار، به ویژه اگر از گریل استفاده می کنید، هود را تمیز کنید.
برای این که هود آشپزخانه درست کار کند، باید از داخل و خارج تمیز شود. در ادامه مطلب به چند نکته درباره نحوه تمیز کردن هود اشاره می کنیم:
_ ابتدا هود را خاموش کنید.با مواد شوینده خارج و داخل هود را تمیز کنید.
_ مراقب باشید به لامپ و پریز برق هود آسیبی وارد نشود. سپس با آب ولرم و صابون هود را بشویید.
_ پنجره فلزی را که چربی به خود می گیرد در آب ولرم حاوی مواد از بین برنده چربی خیس کنید تا چربی‌ها پاک شود و یا این که با کمک برس هر دو طرف آن را بشویید و قبل از اتصال مجدد کاملا خشک کنید.همچنین ،با یک دستمال آغشته به نفت هم به سادگی می توان هرگونه چربی را از بین برد.
_ فیلترهای فعال زغالی که قابل شست و شو نیست باید عوض شود.زغال با کثیف شدن اثر خود را از دست می دهد بنابراین هر سال و اگر زیاد پخت و پز می کنید، هر چند ماه این فیلترها را تعویض کنید. فیلترهای متالیک را می توانید به آسانی در ماشین ظرف شویی بشویید.
_ برای تمیز کردن هودهایی از جنس فلزهای اکسیدنشدنی هم می توانید از موم عسل استفاده کنید.
_ کثیفی را که روی پره های فن جمع شده است، با مواد شوینده تمیز کنید.

یک دیدگاه برای " همه ی آنچه باید درباره هود بدانید " ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --