طرز تهیه چیپس ذرت
-
- زمان پخت
- 8 دقیقه
-
- برای
- 4
-
مواد لازم برای چیپس ذرت
-
- آرد ذرت 2/3 پیمانه
- آرد گندم 1 پیمانه
- آب 1/2 پیمانه
- روغن مایع 1/3 پیمانه
- پودر سیر به مقدار لازم
- نمک و فلفل 1/4 قاشق چایخوری
- طعم دهنده به دلخواه
- سبزیجات (آویشن، نعنا) به دلخواه
طرز تهیه چیپس ذرت
مرحله ی اول: آماده کردن خمیر چیپس ذرت
۱- ابتدا همه ی مواد خشک از جمله آرد گندم و آرد ذرت را الک کنید. سپس آن ها را در ظرفی بریزید. نمک را نیز داخل ظرف بریزید و به آن ها اضافه کنید.
۲- سپس روغن را به آن ها اضافه کرده و کمی ورز دهید.
۳- آب را آرام آرام به مواد اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی به دست آید و به دست نچسبد.
۴- پودر سیر و فلفل (و سایر مواد مورد نظر) را نیز به خمیر اضافه کنید.
مرحله ی دوم: نحوه ی برش دادن خمیر چیپس ذرت
۱- خمیر آماده شده را نصف کنید و به دو گلوله ی مساوی تقسیم کنید.
۲- روی هر گلوله با استفاده از چاقو یک علامت مثبت و بعد یک علامت ضربدر بزنید و به تکه های مساوی تقسیم کنید.
۳- هر تکه از خمیر را گلوله کنید و روی سطح صافی که از قبل آرد پاشی کرده اید به قطر ۲ میلی متر به شکل دایره پهن کنید. می توانید خمیر را بین دو لا کاغذ روغنی قرار دهید و پهن کنید. سپس با کاتر یا چاقو دور خمیر را به شکل دایره برش بزنید.
۴- هر دایره را مانند شکل زیر با استفاده از پیتزا بر به تکه های مثلثی شکل تقسیم کنید.
مرحله سوم: آماده کردن چیپس ذرت
روش اول: سرخ کردن
۱- برای سرخ کردن چیپس های ذرت، ابتدا داخل تابه مقدار زیادی روغن بریزید، آن را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید کاملا داغ داغ شود.
۲- ابتدا یک عدد از خمیرهای مثلثی شکل را داخل روغن داخل بیندازید. اگر از داغ بودن روغن مطمئن شدید، سایر خمیرهای مثلثی را نیر دانه دانه داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.
۳- هر چند ثانیه، خمیرها را داخل روغن هم بزنید تا زیر و رو شوند و تمام قسمت های آن ها سرخ شود.
۴- بعد از آن که چیپس های ذرت سرخ شدند، آن ها را با استفاده از روغن گیر از داخل روغن درآورید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن آن ها گرفته شود.
روش دوم: پختن چیپس ذرت در فر
۱- کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید، آن را کمی چرب کرده و خمیر های مثلثی را روی آن بچینید.
۲- با استفاده از قلمو، روی خمیرها را با کمی روغن چرب کنید.
۳- فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد از قبل گرم کنید.
۴- سینی فر را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید خمیرها به مدت حدود ۸ دقیقه برشته شوند.
۵- بعد از آن که خمیرها طلایی رنگ شدند، چیپس های ذرت شما آماده هستند.
مرحله چهارم: سس چیپس ذرت
– معمولا چیپس ذرت به تنهایی سرو نمی شود. می توانید به دلخواه، دیپ پنیر و یا سس پستو و یا حتی ساده تر از آن، ماست چکیده و نعنا را داخل کاسه ای ریخته و به همراه آن ها نوش جان کنید.
– می توانید مایه ماکارونی درست کنید، چیپس ذرت را داخل آن بزنید و بخورید.
– چیپس ذرت به همراه سالاد مکزیکی نیز طعم فوق العاده خواهد داشت.
نکات کلیدی طرز تهیه چیپس ذرت
– اگر از طرفدارهای طعم تند و آتشین هستید، به دلخواه می توانید از فلفل قرمز پرک شده به میزان ۱ قاشق چایخوری استفاده کنید.
– در بعضی دستورها از پیاز و سیر هم در طرز تهیه چیپس ذرت استفاده می کنند. بدین صورت که پیاز و سیر را رنده کرده و با سایر مواد اولیه ی خمیر ترکیب می کنند.
– اگر می خواهید چیپس ذرت را به شکل پفکی درست کنید، کافی است هنگام درست کردن خمیر آن، یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر به مواد اولیه ی آن اضافه کنید. بعد از برش زدن و سرخ کردن تکه های خمیر، چیپس ذرت پفکی خواهید داشت.
– از هر طعم دهنده ای به دلخواه می توانید برای درست کردن چیپس ذرت استفاده کنید. پودر سیر، سس کچاپ، فلفل و یا سرکه از جمله طعم دهنده های چیپس ذرت هستند. توجه کنید که اگر از سرکه استفاده می کنید، به همان میزان آب کمتری بریزید.
– برای سرخ کردن چیپس ذرت با روغن کمتر می توانید خمیر را در تابه های چدنی دو طرفه بریزید و با مقدار کمتری روغن سرخ کنید.
– آرد را تا جایی به مواد اضافه کنید که خمیر به دست آمده به دست نچسبد. بر این اساس ممکن است مجبور باشید مقدار آرد را کم و زیاد کنید.
– می توانید نان ترتیلا را به صورت آماده نیز از فروشگاه ها تهیه کنید.
– نحوه ی برش دادن خمیر چیپس ذرت سلیقه ای است. اگرچه معمولا آن را به شکل مثلثی برش می دهند، اما می توانید آن به شکل مربع های کوچک نیز برش بزنید. استفاده از انواع کاتر برای برش زدن به خمیر نیز شکل های زیبایی به چیپس ذرت می دهد.
تشکر بابت جوانب علمی و کاربردی.