-
- زمان پخت
- 20 دقیقه
-
- برای
- 2
-
مواد لازم برای نان بربری خانگی
-
- آرد 3 پیمانه
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
- روغن 3 قاشق غذاخوری
- خمیر مایه 2 قاشق چایخوری
- آب ولرم 1/2 پیمانه
- سبوس گندم به مقدار لازم
- برای رومال:
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- آب 5 قاشق غذاخوری
- کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه نان بربری خانگی
1- ابتدا خمیر مایه را در آب ولرم (یا شیر ولرم) بریزید و هم بزنید و روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید تا عمل بیاید. آرد، نمک، بهبود دهنده نان (در صورت تمایل) و شکر را داخل ظرف با هم مخلوط کنید. خمیر مایه عمل آمده و سپس آب و روغن را کم کم به آن ها اضافه کنید تا خمیر شود.
2- به مدت حدود ۵ دقیقه خمیر را ورز دهید. سپس آن را به مدت ۱ ساعت و نیم در دمای محیط استراحت دهید تا حجیم شود. بعد از این مدت، خمیر را مجددا کمی ورز دهید و چونه گیری کنید، روی آن ها را با سلفون بپوشانید و یک پارچه یا حوله ی تمیز بیندازید و مجددا ۲۰ دقیقه به آن ها استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
3- خمیر را به صورت بیضی پهن کنید و به آن شکل دهید. سپس مواد رومال را که آماده کرده اید، روی خمیر نان بربری بمالید و روی آن کنجد بپاشید.
برای رومال نان:
آرد را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید. آن را مرتب هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد. زمانی که خمیر را پهن کردید، روی خمیر را رومال کنید و کنجد بپاشید.
نکات کلیدی طرز تهیه نان بربری خانگی
– آب را کم کم به مواد خشک اضافه کنید تا خمیر خیلی چسبنده نشود.
– خمیر نان بربری را به هر شکلی که خواستید می توانید فرم دهید.
– برای رومال کردن خمیر می توانید از ۱ عدد زرده تخم مرغ نیز به همراه مواد استفاده کنید.
– برای بهتر شدن طعم نان بربری خانگی می توانید از نصف پیمانه شیر ولرم نیز استفاده کنید.
– در بعضی دستورها از ماست نیز در مواد اولیه نان بربری استفاده می کنند. حدود ۲ قاشق غذاخوری ماست را به همراه روغن و مخمر عمل آمده به سایر مواد خمیر اضافه می کنند و ورز می دهند.
– بعد خارج کردن نان از فر، آن را داخل پارچه بپیچید تا سرد شود. اضافه ی نان را می توانید داخل کیسه فریزر داخل فریزر نگهداری کنید.
– برای آرد نان می توانید از ترکیب ۱ پیمانه آرد سفید و ۱ پیمانه آرد سبوس دار استفاده کنید.
– استفاده از بهبود دهنده ی نان اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید. اما استفاده از آن کیفیت نان شما را افزایش خواهد داد.
– برای آن که نان بهتر بپزد، قبل از قرار دادن آن در فر، با انگشت و یا با چنگال خط بیندازید.
– اگر خمیر مایه ای که استفاده می کنید از نوع خمیر مایه فوری است، نیازی به ولرم بودن آب نیست.
– برای آن که نان ها بوی خمیر مایه نگیرند، آن ها را در جای گرم استراحت دهید. دمای محیط برای آن کافی است.
– برای روی نان بربری خانگی می توانید علاوه بر کنجد از دانه های خرفه نیز استفاده کنید.
– میزان آرد بسته به جنس آرد متغیر است. در نتیجه شاید لازم باشد مقدار آن را کم و زیاد کنید.
🎭 سپاس از رعایت تعادل بین جدیت و سبک در ارائه مطالب.