دستور پخت پامادور خورش

پامادور خورش گیلان

زمان آماده سازی10 دقیقه
زمان پخت30 دقیقه

مواد لازم برای پامادور خورش برای3 نفر

گوجه فرنگی محلی 8 عدد
سیر 5 حبه
تخم مرغ 3 عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم (یا هر روغن دلخواه دیگر)

وقتی فصل تابستون میشه و گوجه های محلی به بازار میان، میتونین پامادور خورش گیلانی یا همون خورش گوجه رو درست کنین. این غذا رو با اسم پامادور قاتق هم می شناسند. این خورش خیلی خوشمزه بوده و یکی از ویژگی های خاصش اینه که خیلی سریع و در مدت زمان کمی آماده میشه. این خورش و غذاهای دیگه ای مثل کوکو باقالی از غذاهای گیلان هستند که تو فصل تابستان خیلی طرفدار دارن. اگه تا حالا این غذا رو درست نکردین بهتون پیشنهاد میدم حتما امتحانش کنید.

این خوشمزه رو می تونین با ماهی شور یا ماهی دودی و به همراه برنج میل کنید. بعضی افراد نیز پامادور خورش رو با نون می خورن. همچنین خوردن ترشی با این غذا خیلی می چسبه. چون از تخم مرغ تو این غذا استفاده میشه اون رو خیلی مقوی می کنه. اکثر غذاهای شمالی با سبزیجات تهیه میشن و کمتر از گوشت استفاده میشه از این رو پروتئین غذا رو با تخم مرغ جایگزین می کنند.

برا روزایی که خیلی وقت برای درست کردن غذا ندارید پامادور قاتق گیلانی یک گزینه مناسب می تونه باشه. چون این خورش با گوجه های محلی درست میشه طعمش ترشه. وقتی با تخم مرغ ترکیب میشه خیلی لذیذ تر میشه. سعی کنید از گوجه های کاملا رسیده و سالم برای درست کردن این غذا استفاده کنید.

طرز تهیه پامادور خورش

1- برای درست کردن این خورش ابتدا باید گوجه های شسته شده را پوست بگیرید. سپس آن ها را خرد کنید.

2- داخل یک ماهی تابه سیر های له شده را تفت دهید تا طلایی شوند. وقتی سیر ها سرخ شدند نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

3- گوجه های خرد شده را به سیر های سرخ شده اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا گوجه ها کاملا بپزند. در این بین هر از گاهی گوجه ها را هم زده و با پشت قاشق له کنید. بگذارید گوجه ها کاملا سرخ شده و غذا به روغن بیافتد. این غذا نباید آب داشته باشد و از طرفی هم نباید خیلی خشک شود.

شامی ترش (ترشه شامی)

4- وقتی پخت گوجه ها به انتها رسید و کاملا جا افتاد 3 عدد تخم مرغ را به غذا اضافه کرده و هم بزنید تا بپزند. در نهایت پامادور خورش را در ظرف مناسب سرو کرده و روی آن فلفل سیاه بپاشید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در توسکانی ایتالیا نیز غذایی به نام پامادورو وجود دارد. جالب تر اینکه در این غذا نیز ماده اصلی گوجه فرنگی و سیر است. تفاوت عمده آن با پامادور گیلانی تخم مرغ است. آنها به جای تخم مرغ به هنگام سرو داخل خورش نان می ریزند. البته مردم استان های کرمانشاه و کردستان نیز مشابه همین غذا را با گوجه های محلی در فصل تابستان درست می کنند.

نکات کلیدی برای پخت پامادور خورش

– برای اینکه گوجه ها راحت تر و زودتر پخته شوند می توانید آن ها را رنده کنید.

– می توانید داخل این غذا علاوه بر سیر از پیاز نیز استفاده کنید. اگر از پیاز استفاده می کنید در همان ابتدا آن ها را با سیر ها سرخ کنید.

– می توانید تخم مرغ ها را به گوجه ها اضافه نکنید و جدا آن ها را نیمرو کرده و روی خورش بگذرید و ظاهر غذا را شیک تر کنید.

– برای اینکه راحت تر پوست گوجه ها را بگیرید آن ها را داخل آب جوش قرار دهید. این کار باعث می شود پوست گوجه ها نرم شده و سریع تر جدا شود. این روش رو به طور کامل در آموزش پوست کندن گوجه فرنگی توضیح دادیم.

– دمی گوجه، دلمه گوجه فرنگی و مرغ بالزامیک با گوجه برشته از دیگر غذاهای گوجه ای خوشمزه هستن که پیشنهاد میکنیم امتحانشون کنید.

2 دیدگاه برای دستور پخت پامادور خورش ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --