دستور پخت قلیه تن ماهی

قلیه تن ماهی

اگر به ماهی های مخصوص قلیه ماهی دسترسی ندارید می توانید آن را با تن ماهی درست کنید.
قلیه ماهی معروفترین خورشت بندرهای خلیج فارس ، آبادان و خرمشهر است. قلیه كم آب را با چلوی ساده میل می كنند و قلیه پر آب را ترید می كنند كه البته پیاز سفید هم با ترید همراه است.
برای قلیه ماهی سنگسر ، راشگو، سرخو ، سبیتی ، هامور ، زمین كن ، سوكیلا ، شیر و حلوای سیاه مناسب است. از میان ماهی های شمال فقط اوزون برون نتیجه رضایت بخشی میدهد. به طور كلی فیله سنگسر توصیه می شود.
برای راحتی كار و با توجه به اینكه در بیشتر شهرهای كشور دستیابی این ماهی ها به راحتی امكان پذیر نبوده و معمولا ماهی ها فصلی هستن لذا این قلیه ماهی را با تن پخت می كنیم.

مواد لازم برای دو نفر :

تن ماهی : 1 قوطی
پیاز ساطوری : 1 عدد بزرگ
سیر : 2 بوته سیر سبز (در فصل سیر سبز ، از سیر تازه استفاده می كنیم. در غیر اینصورت از یك بوته سیر خشك استفاده میكنیم. البته با توجه به ذائقه خودتان مقدار ان را كم و زیاد كنید)
سبزی : نیم كیلو (شامل: گشنیز و شنبلیله به نسبت چهار و یك)
تمبر هندی : 1 بسته كوچك
آرد : 2 قاشق
زردچوبه ، نمك و فلفل قرمز : به میزان لازم
روغن مایع

طرز تهیه :

ابتدا پیاز را ساطوری خرد كنید و در روغن سرخ كرده تا طلایی شود. سپس آرد را اضافه كرده و كمی تفت دهید.

سیر سبز را ریز خورد كرده فلفل و زرد چوبه را با كمی نمك اضافه كرده و كمی تفت دهید.

سبزی را نیز خورد كرده و اضافه كنید تا آب آن کشیده شود. سبزی نباید زیاد سرخ شود.

یك بسته تمر هندی را در4 پیمانه آب ولرم حل كنید آن را صاف كرده . عصاره تمبر هندی را اضافه كرده و بگذارید به جوش بیاد.

تكه های ماهی را كم كم اضافه كرده تا آب خورش از جوش نیفتد. 40-30 دقیقه زمان داده تا خورش پخته شود. نمك و فلفل را اندازه كنید. 15 دقیقه آخر پخت خورش درب قابلمه را باز گذاشته تا خورش به روغن بیفتد.

نكته :

مقدار فلفل و ترشی (تمبر هندی) خورش را میتوانیم بر حسب ذائقه خود كم یا زیاد كنید.

یک دیدگاه برای " دستور پخت قلیه تن ماهی " ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --