دستور پخت خورش گردن گوسفند با آلو

طرز تهیه خورش گردن گوسفند با آلو

خورش گردن گوسفند، غذایی بسیار لذیذ است و وجود آلو در این خورش خوشمزگی آن را دو چندان می کند. با گوشت گردن، غذاهای خوشمزه زیادی می توان تهیه کرد و شما در این مقاله با طرز تهیه یک نوع خورش گردن گوسفند با آلو آشنا خواهید شد.

به جرأت می توان گفت که لذیذترین قسمت گوشت گوسفندی گردن آن است و با آن می توان خوشمزه ترین غذاها مانند خورش ماست مخصوص اصفهان، چلو گوشت مجلسی، و انواع خوراک را تهیه کرد. گوشت گردن گوسفند یکی از قسمت های مقوی و کم چرب است که حاوی مقادیر زیادی امگا 3 و پروتئین مفید برای بدن بوده و از نرمی و طعم عالی نیز برخوردار است. گوشت گردن گوسفند را می توان در انواع خورش استفاده نمود. یکی از خورش های خوشمزه و مجلسی، خورش گردن گوسفند با آلو است که به عنوان نهار یا شام و در میهمانی ها سرو می شود. در این مقاله شما را با طرز تهیه این خورش و خواص بی نظیر آن آشنا می کنیم.

این غذا برای 3 نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد 15 دقیقه، و زمان انتظار و پخت حدود 2 ساعت است.

مواد لازم برای تهیه خورش گردن گوسفند با آلو :

 گردن گوسفند 600 گرم
 پیاز بزرگ 1 عدد
 سیر  1 حبه
 روغن  2 قاشق غذاخوری
چوب دارچین 1 عدد
برگ بو 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
رب انار 1 قاشق غذاخوری
آلو بخارا 1 فنجان
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش گردن گوسفند با آلو : 

پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید، سپس آن را با کمی روغن سرخ کنید.

یک حبه سیر را له کنید و به پیاز اضافه کنید، کمی با هم تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.

گردن را به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن کشیده شود.

گردن را به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید

فلفل، چوب دارچین و برگ بو را به مواد اضافه کرده و در حد دو سه دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.

3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده و هم بزنید، درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

آلوها را خوب بشویید و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.

وقتی گوشت نیم پز شد، آلو را به آن اضافه کنید و برگ بو و دارچین را از آن خارج کنید.

در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن قرمز شده و بوی خامی آن گرفته شود.

وقتی گوشت کاملا پخت، نمک، رب انار و رب گوجه تفت داده شده را به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت خورش جا بیفتد.

خورش را در ظرف مناسب بکشید و با برنج سرو کنید.

خواص آلو :

در این مطلب طرز تهیه خورش گردن گوسفند با آلو ارائه شد که غذایی بسیار مغزی است و دارای خواص زیادی می باشد. از خواص آلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 آلوی مورد استفاده در این غذا منبع آنتی اکسیدان است و مقادیر زیادی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن دارد که با خنثی کردن رادیکال های آزاد اکسیژن از رسوب چربی در رگ ها و بروز بیماری های قلبی عروقی می کاهد و احتمال تولید سلول های سرطانی در بدن را کاهش می دهد.

 آلو دارای فیبر زیادی است و برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است و سوربیتول موجود در آن خاصیت ملین دارد.

 آلو منبع پتاسیم است و می تواند در کنترل فشار خون موثر باشد.

 آلو مقدار زیادی فیبر دارد که رشد و تکثیر باکتری های مفید را افزایش می دهد و از رشد باکتری های مضر در روده جلوگیری می کند. تخمیر فیبر در روده باعث تولید اسید بوتیریک می شود که برای سلول های روده انرژی تولید می کند و منجر به حفظ سلامتی دستگاه گوارش می شود.

 آلو منبع آهن گیاهی است و از کم خونی جلوگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --