دستور پخت آش آبغوره

طرز تهیه آش آبغوره

طرز تهیه آش آبغوره ساده تبریزی

 

مواد لازم آش آبغوره تبریزی:

 لوبیا چشم بلبلی پخته شده  1 پیمانه
عدس پخته شده  1 پیمانه
 بلغور 1 پیمانه
برنج نیم دانه 1 پیمانه
 سبزی (تره و جعفری) به اندازه ی مساوی 1 کیلوگرم
 آبغوره یا غوره نصف پیمانه
 پیاز داغ  به مقدار لازم
 گوجه فرنگی رنده شده  4 عدد
رب گوجه ‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
آب قلم یا عصاره ی گوشت به مقدار لازم

طرز تهیه آش آبغوره تبریزی :

برای تهیه آش آبغوره تبریزی، ابتدا پیاز داغ و لوبیا و عدس و برنج و بلغور با هم بگذارید تا پخته شود.

کمی که پخت سبزی خردشده و آب قلم را اضافه کنید. سپس گوجه را با رنده درشت رنده کنید و رب و غوره های دون شده با کمی فلفل در روغن تفت بدهید و به آش اضافه کنید. تا آش جابیفتد.

وقتی جا افتاد به آش نعنا داغ اضافه کنید. یک جوش که خورد آن را خاموش کنید.

به میزان دلخواه آبغوره اضافه کنید. ترشی به ذائقه خودتان بستگی دارد که زیاد یا کم باشد. و نوش جان کنید.

سایر نکات آش آبغوره تبریزی

در این آش می توانید از کوفته ریزه هایی با گوشت چرخ کرده آماده کنید و استفاده نمایید.

برای طرز تهیه آش آبغوره سعی کنید حتما از غوره دون شده استفاده کنید.

زردچوبه ذکر شده در مواد لازم را با پیازداغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.

در صورت تمایل به ادویه ها در غذا می توانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری نیز به آش اضافه کنید.

می توانید به تره و جعفری، مقداری گشنیز، نعناع و ترخون هم اضافه کنید.

لوبیا را چندین ساعت خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید و سپس درون قابلمه آبپز کنید و آبکش کنید.

برخی به جای لوبیا چشم بلبلی، از لپه هم استفاده می کنند.

بعضی افراد مقداری آلوچه نیز به آش آبغوره اضافه می کنند.

طرز تهیه آش آبغوره غذای محلی همدانی ها

آش آبغوره” یکی از غذاهای محلی استان همدان است که دارای دستور تهیه بسیار آسانی می باشد.

مواد لازم برای آش آبغوره:

 گوشت چرخ کرده  250 گرم
 برنج خیس خورده  نصف پیمانه
بلغور خیس خورده 1 پیمانه
لپه خیس خورده  نصف پیمانه
 رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری پر
 گوجه فرنگی  5-6 عدد پوست کنده و خرد شده
 سبزی آش 500 گرم
سیر 5-6 حبه خرد شده
پیاز 2 عدد
آب 8 لیوان
آبغوره به میزان دلخواه
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه آش آبغوره همدانی :

برای طرز تهیه آش آبغوره به این روش گوشت چرخ کرده را با 1 عدد از پیازها رنده کنید و ورز بدهید و سپس به صورت کوفته ریزه سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس لپه، بلغور و برنج را در یک قابلمه بریزید و با 8 لیوان آب بپزید. زمانی که خوب پخته شدند گوشت سرخ شده را به آنها اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه جوشیدن، پیاز را خرد کنید و به همراه سیر در روغن تفت بدهید، سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه را اضافه کنید و اجازه بدهید مواد با هم بجوشند. اگر سفت بود به مقدار کمی آب اضافه کنید.

پس از 10 دقیقه جوشیدن مواد رب و پیاز را به همراه سبزی آش، نمک و فلفل در قابلمه بریزید و اجازه بدهید با هم خوب بپزند.

وقتی آش لعابدار شد و جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و طبق ذائقه تان مقدار آبغوره را اضافه کنید و سرو کنید.

* می توانید گوشت ها را با پیاز رنده بدون اینکه به صورت کوفته ریزه در بیاورید سرخ کنید.

یک دیدگاه برای " دستور پخت آش آبغوره " ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --