دستور پخت رشته پلو به دو روش مختلف

طرز تهیه رشته پلو به دو روش مختلف

رشته پلو یکی از غذاهای قدیمی و اصیل ایرانی است که مرسوم بود در شب عید و یا چهارشنبه سوری به طور نمادین برای بدست گرفتن رشته های زندگی پخته شود و خانواده دور یکدیگر جمع می شدند و این خوراک را میل می کردند. تهیه رشته پلو بسیار ساده است ، پلوی آن با رشته تهیه می شود و با گوشت چرخ کرده یا مرغ سرو می شود.

مواد لازم

دویست گرم رشته پلویی
دو عدد سینه مرغ
هشتاد گرم کشمش پلویی
سی گرم کره
دو قاشق غذاخوری پیاز داغ
زعفران دم کرده
پودر دارچین
نمک
فلفل و زدرچوبه به مقدار لازم
و یا گوشت چرخ شده(در صورت استفاده نکردن از مرغ)

طرز تهیه

داخل یک تابه پیاز را به همراه زردچوبه و نمک و فلفل و کمی روغن تفت دهید و حرارت را کم کنید و تکه‌های مرغ را داخل آن قرار دهید تا سرخ شوند
بعد از اینکه روی حرارت ملایم کمی تفت دادید، یک لیوان آب به مرغ اضافه کرده و درب قابلمه را گذاشته و زمان دهید تا مرغ خوب بپزد
بعد از پخته شدن مرغ، مرغ را خارج کرده و پس از خنک شدن تکه تکه کنید و دوباره داخل قابلمه‌ی حاوی آب مرغ بریزید
زعفران و نصف مقدار کره را هم اضافه بفرمایید تا طعم مرغ‌ها و رنگ آن بهتر شود و در نهایت پودر دارچین را هم بیفزایید
به همین سادگی مرغ رشته پلو آماده است درب قابلمه را قرار دهید تا مرغ خشک نشود و سراغ تهیه پلو بروید
رشته پلو را به دو صورت میتوانید تهیه کنید روش اول این است که بعد از خیس کردن برنج، داخل یک قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد، بعد از جوشیدن برنج را اضافه کرده و بعد از اینکه کمی نرم شد رشته را هم اضافه کنید و زمان دهید تا رشته و برنج با هم بپزند وقتی که زمان آبکش کردن رسید، آبکش کنید و دم بگذارید
روش دوم که شاید ریسک کمتری داشته باشد و احتمال شفته شدن برنج را کمتر میکند این است که رشته وبرنج را جداگانه آبکش کنید این باعث میشود هر دو جداگانه بطور کامل بپزند
این کار هم مانند روش توضیح داده شده است، بدین منظور داخل دو قابلمه جداگانه آب ریخته و روی حرارت قرار بدهید تا بجوشند، بعد از به جوش آمدن آب، داخل قابلمه بزرگتر برنج خیس شده را ریخته و داخل دیگری رشته‌ها را بریزید
مدام به هر دو سر بزنید تا بیش از اندازه نرم نشوند
زمان آبکش کردن برنج را اینگونه میتوانید تشخیص دهید: بعد از اینکه روی آب درون قابلمه کف ایجاد شد و چند عدد از دانه‌های برنج روی سطح آب شناور ماندند برنج را تست کنید و اگر نرم شده بود رشته را اضافه کرده هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و بعد آبکش بفرمایید
بهتر است داخل آب هر دو قابلمه کمی روغن بریزید تا مواد به هم نچسبند

و یا برنج را از قبل خیس می‌کنیم، سپس آب آن را خالی کرده و داخل آب جوش می‌ریزیم. چند دقیقه که جوشید، رشته را هم به آن افزوده و بلافاصله پس از نرم شدن رشته آبکش می‌کنیم. کف قابلمه روغن ریخته، ته دیگ دلخواه را گذاشته، سپس رشته پلو را در قابلمه با حرارت ملایم می‌گذاریم تا دم بکشد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و ورز می‌دهیم، سپس به صورت قلقلی‌های ریز در آورده، در روغن داغ شناور سرخ کرده و کنار می‌گذاریم. کشمش و خرما را هم با روغن کم تفت کوتاهی داده و کنار می‌گذاریم. رشته پلو را پس از دم کشیدن در ظرف سرو کشیده، کره را روی آن ریخته و با گوشت قلقلی ها، خرما، کشمش، پیاز داغ و پلوی زعفرانی تزیین می‌کنیم.
کف قابلمه را چرب کنید مخلوط برنج و رشته را داخل آن بریزید، در صورت تمایل لابه لای مواد کمی دارچین بریزید و در نهایت چند تکه کره روی برنج قرار داده و دم کنی روی درب قابلمه گذاشته و روی حرارت ملایم قرار بدهید تا دم بکشد

یک دیدگاه برای " دستور پخت رشته پلو به دو روش مختلف " ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --