دستور پخت دلار غذای شمالی

طرز تهیه دلار غذای شمالی

دلار مخلوطى است از سبزى هاى معطر با مقدارى نمك كه در گیلان آن را بجاى نمك با میوه هاى ترش مثل گوجه سبز, پرتقال ترش, توت سرخ, سیب ترش و مخصوصا با خیار مى خورند. همچنین مخلوطى از دلار با شكر و سركه با كاهو صرف مى شود. ضمنا گوجه سبز ترش را در ظرفى بزرگ یا طشت مى شكنند یا له مى كنند با دلار مخلوط كرده و مى خورند كه آلوچه دشكن نامیده می شود و بسیار خوشمزه است .

مواد لازم :

 سبزى: گشنیز, نعناع, خنش(خلواش) و شوشاق  1.5 كیلو
نمك به مقدارى كه كمى شور شود

طرز تهیه :
اگر سبزى هاى خنش و شوشاق كه سبزى هاى مخصوص شمال هستند در دسترس نباشد مى توان فقط ازگشنیز و نعناع استفاده كرد.
سبزى ها را با دقت طورى تمیز مى كنیم كه دم ضخیم سبزى جدا شود, پرهاى سبزى را مىشوئیم و در آبكش مى گذاریم تا آبش برود. آنگاه سبزى را لاى یك پارچه تمیز مى گذاریم و رطوبتش را كاملا مىگیریم. سپس مقدار متناسبى نمك روى سبزى مى ریزیم و آن را مى سائیم, مى توان در چرخ گوشت یا آسیاب برقى هم این كار را كرد. دلار باید كمى شور باشد تا بجاى نمك استفاده شود. بعد آن را در شیشه دردار مى ریزیم و همچنین مى توان براى مدتى در یخچال نگهدارى نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --